Taxus Baccata

Franky Van der Elst 0

Elke haagplant heeft zijn eigen aspecten. Welke haagplant geschikt is voor jouw tuin, hangt van de tuin zelf af en natuurlijk van de plant. Daarnaast is het belangrijk wat jij precies verwacht van een haagplant. De taxus baccata is een van de populairste haagplanten en dat heeft meerdere redenen.

Taxus hoort tot de familie van coniferen. Volgens sommige bronnen komt de naam taxus uit het Grieks. Taxon betekent namelijk boog. Van taxushout werden in het verleden vaak bogen gemaakt.
Andere bronnen beweren dat de naam taxus uit het Latijn komt.

Texo betekent namelijk weven. Hier wordt de link gelegd met het vroegere weef- en vlechtwerk. Door het vele gebruik in het verleden, voor onder andere het maken van bogen en weefwerk, is de taxus bijna verdwenen in het wild.

Daarom schaf je deze plant aan

Deze plant is niet voor niets zo populair. Want er zijn talloze voordelen te bedenken, waarom je deze plant zou aanschaffen. De eerste reden die we kunnen bedenken, is dat het zeer onderhoudsarm is. En dat is voor veel mensen een aangenaam voordeel. Want hoewel veel mensen het leuk vinden om in de tuin te werken.

Is het ook niet zo gek wanneer je dit toch probeert te beperken. Echter is dat niet het enige waardoor je zo’n plant zou moeten kopen. Het is namelijk ook een plant die in veel gebieden goed zal groeien. Als je het maar niet in een drassig gebied gaat planten. Tevens is de Taxus Baccata geliefd bij de vogels. Dus voor wie van veel leven in de tuin houdt, is dit een aangename plant. De volgens zijn er dol op, en leggen er hun nestje in.