Een duurzame vloer

Franky Van der Elst 0

Wist je dat een kurkvloer meerdere voordelen heeft? Zo is deze vloer makkelijk te onderhouden en geluidsdempend. Een ander voordeel waar het om bekend staat is dat deze vloer ook nog vuil- en waterafstotend is. Nou vraag je je misschien af wat deze vloer zo natuurlijk en duurzaam maakt. Deze vloer is gemaakt van de kurkeik, dit is een boom die vooral in de regio van Spanje en Portugal voorkomt. Als de kurk van deze eik wordt geoogst worden er geen bomen gekapt. Het oogsten gaat namelijk via de schors. Als ze de schorst oogsten wordt dit als het ware gestript van de boom. Goed om te weten is dat de boom hierdoor niet beschadigd wordt. Wist je dat deze geoogste kurkeiken wel drie tot vijf keer meer CO2 absorberen?

Goede isolerende werking

Wat ook fijn is om te weten is dat kurk van nature een isolatiemateriaal is. Dit betekent dat als je een kurkvloer aanschaft je het niet per se hoeft te combineren met een isolerende ondervloer. Dit maakt het idee van kurkvloeren zo aantrekkelijk want hiermee bespaar je ook nog op je stookkosten. Zo is het bij jouw thuis lekker warm dankzij deze vloer. Ben je benieuwd welke vloeren beschikbaar zijn? Neem dan een kijkje op de website en ontdek de collectie. Weet je niet zeker of de vloer bij jouw huis past? Het is mogelijk om een staal te bestellen. Zo weet je altijd dat je de juiste aankoop doet.