Groene edelstenen

Franky Van der Elst 0

Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen op een beurs of misschien wel een pasar malam; een groene edelsteen. Als je denkt aan een groene edelsteen is een smaragd waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Natuurlijk kunnen we ook niet de groene saffier vergeten. Groene edelstenen trekken de aandacht met hun kleuren.

Oorsprong

Een smaragd is een van de meer populaire edelstenen. Andere populaire edelstenen zijn bijvoorbeeld diamanten, robijn en saffier. Maar waar komen deze edelstenen vandaan? De smaragd bijvoorbeeld komt veel voor in mijnen in Zuid-Amerika. Landen zoals Colombia, maar ook landen zoals Brazilië hebben smaragden. Wist je dat deze edelstenen ook veel gevonden worden in Zuid-Afrika, maar ook landen zoals Afghanistan en Rusland?

Betekenis

Edelstenen worden veel verwerkt in accessoires zoals kettingen, ringen en armbanden. Hoewel veel de steen gewoon als accessoire dragen heeft de edelsteen nog een betekenis. In de wereld van kristallen en edelstenen staat groen voor de kleur van het hard. Door het dragen van deze edelsteen zou je beter vanuit je hart leven en meer op je intuïtie afgaan. Daarnaast wordt er gezegd dat een groene edesteen je hartchakra kan stimuleren. Dus loop je met negatieve gevoelens die je los wilt laten of je wilt gewoon een mooie accessoire die je kan dragen, kijk dan op de website en schaf een groene edelsteen aan. Zo is er keuze tussen; boomagaat, aventurijn, jaspis, opaal, labradoriet en mosagaat. Kortom er is genoeg keuze voor jou!